En smuk terrasse lige i baghaven, er noget de fleste danskere, vil sætte stor pris på. Men at påbegynde projektet kan være en stor mundfuld. For hvilket materiale skal bruges? Hvad farve skal det være? Hvem skal jeg have fat? Der er mange ubesvarede spørgsmål, som kan virkelig uoverskuelige. Men heldigvis hjælper vi dig på. Vi hjælper dig med at komme tættere på, hvilke brædder du skal benytte dig af og hvorfor, at der er en god ide.
Derfor skal du vælge trykimprægneret terrassebrædder
Ved at benytte sig af trykimprægneret terrassebrædder, giver det dig nogle fordele, som er værd at kigge efter, når det netop er brædder, der skal bruges udendørs. En af fordelene ved trykimprægnering er, hvor modstandsdygtigt det er. Det har nemlig en lang levetid, og det er til trods for det meget svingende vejr, som vi oftest ser herhjemme. I løbet af et år oplever vi en masse regn, blæst, sne og sol – og sommetider skifter det hele på blot et par timer. Det skal altså kunne stå imod lidt forskelligt. Men levetiden er ikke den eneste ting, der er en fordel med trykimprægneret terassebrædder. Trykimprægneringen beskytter også mod, at dit træ ikke bliver nedbrudt ved råd, svampe- eller insektangreb. Specielt i Danmark. hvor vi oplever en del nedbør samt varme i løbet år, så kunne det være den perfekte kombination til, at der går råd i dit træ. Men det undgår du altså ved at vælge trykimprægneret brædder til din terrasse.
Hvad betyder trykimprægnering?
Trykimprægnering eller trykimprægneret terrassebræder er lavet af oprindeligt naturligt træ, som efterfølgende er blevet mættet med imprægneringsvæske. Det første skridt går ud på, at træet skal være sundt og barken af. Så skal det færdigtørrede træ ind i et lukket tankanlæg, hvor processen med imprægnering foregår. Først opstår der vakuum i anlægget, så alt fugt og luft bliver fjernet fra træet. Efterfølgende bliver det lukkede anlæg fyldt med imprægneringsvæske, som via tryk bliver presset ind i træet. Afsluningsvis bliver tanken, som dine fremtidige trykimprægneret terrassebrædder er i, åbnet, så væsken kan få lov at dryppe. Alt den overskydende væske, som drypper af, bliver efterfølgende genbrugt og brugt til nyt træ, der skal imprægneres.
Så til trods for en process, der kræver lidt tid, så får du i sidste ende et materiale, der kan holde i mange år ekstra år, end hvad naturligt træ ville kunne.