Er du på udkig efter de perfekte plastplader?

Plastik er en stor del af vores hverdag, hvad end vi ved det eller ej. En af de ting, som man ikke rigtigt lægger mærke til, men som alligevel er at finde overalt, er; plastplader. Det er ikke noget, som den almene dansker nødvendigvis tænker over dagligt, men faktum er, at det er mange steder. Men hvad er er plastplader egentlig? Hvad betyder det helt konkret?

Plastplader er også ofte refereret til i forbindelse med termoplast. Det der gør, at de er fællesnævner for hinanden, skyldes at termoplast en fællesbetegnelse for plasttyper, der kan formes ved opvarmning. Det vil sige, at når det bliver varmet op, kan det formes, da plasten bliver blød. Når det så bliver nedkølet holder det formen og bliver fast igen.

Kært barn har mange navne

Plastplader, termoplast også betegnet som teknisk plast eller konstruktionsplast. Ja, der findes mange betegnelser for det samme. Men til trods for mange navne, så har plastplader nogle specielle formål, som også er grunden til, at de bruges oftere i nogle sammenhænge end andre.

Hvad bruges plastplader til?

Plastplader/termoplast/teknisk-plast er plast, som bruges i forbindelse med situationer, hvor der stilles højere krav end normalt til plastplader. Her skal de nemlig kunne modstå en vis varme, kemisk resistens, slagstyrke. Udover det, skal det også være brandhæmmende, da det som sagt, skal kunne modstå en vis varme, men også ift. brandfare i f.eks. et hjem.

Sådan vælger du det rigtige materiale

Når du skal vælge de rette plastplader, er det vigtigt, at det rigtige termoplast bliver valgt til. Alt efter hvad de skal bruges til, kan det tilpasses med den korrekte kemiske benævnelse. Som kunde kan du ved det rette folk blive vejledt og hjulpet på vej. Det er trods alt derfor, at der er eksperter inden for det. Skal plastpladerne bruges til en bestemt industri, kan du med fordel vælge en virksomhed indenfor plastplader, som er specialiseret indenfor netop selvsamme branchen. Fødevareindustrien har f.eks. specielle krav til, hvad ting må indeholde i forhold til kemiske materialer. Det er i forhold til sikkerheden for både personale, medarbejdere og alle der er involveret.

Det er derfor ikke situationer, hvor man har lyst til at gå på kompromis med sikkerheden eller ekspertisen. Det undgår du derfor ved at vælge nogle med masse af erfaring indenfor de pågældende plastplader, som du skal bruge.