Parterapi på nettet: Fordele og ulemper

Der er mange par som vælger online parterapi frem for fysisk parterapi med fremmøde. Det bringer selvfølgelig både fordele og ulemper med sig. Hvis du og din partner går og overvejer, hvilken form for parterapi I vil have, så læs med her – på den måde kan I hurtigt blive klogere og finde ud af, hvad der passer jer bedst.

Sådan fungerer online parterapi

Online parterapi foregår på internettet. Der kan være flere måder at gøre det på. Du kan finde et godt online kursus, som byder på øvelser og tips, og derefter kan du og din partner selv arbejde på tingene. En anden mulighed er at finde en parterapeut, som tilbyder sessioner over Skype eller FaceTime. På den måde foregår parterapien jo også på nettet.

Hvis vi tager udgangspunkt i den første metode med at følge et online kursus, så kræver det selvfølgelig en arbejdsvillighed og at I er parate til selv at tage initiativ. Til gengæld er det muligt at få denne form for parterapi helt gratis, da flere dygtige parterapeuter har udviklet gratis kurser på deres hjemmesider. En forlængelse af dette kan være at stille spørgsmål ind til brevkassen hos de terapeuter, der enten har online brevkasser på deres blogs. Her kan man altså få en form for gratis online parterapi.

Den anden mulighed med terapi over videoopkald koster dog penge, da I skal hyre en parterapeut på samme vilkår som ellers. Forskellen er bare, at I ikke skal møde op et bestemt sted, men at kommunikationen foregår over nettet. Det kan for eksempel være en fast løsning med ugentlige eller månedlige onlinesessioner, eller det kan være at du og din partner bare har brug for en enkelt session for at få feedback i forbindelse med et kursus, som I har fulgt.

De bedste fordele

Der er naturligvis mange fordele ved at få online parterapi.

Mange par synes godt om, at de slipper for transport og besvær. Det er nemmere bare at sidde klar ved skærmen og få gode råd samt øvelser. Fleksibilitet er vigtigt i nutidens verden, så det giver kun mening, at parterapi også kan være fleksibelt. Og det er det netop, når det foregår på nettet.

Par som følger et gratis kursus kan nyde godt af besparelsen. Nogle par har ikke økonomien til at booke regelmæssige timer hos en parterapeut, og hvis kommunen ikke vil supplere, så kan gratis terapi være den eneste mulighed. Få timers online terapi med en terapeut, hvilket ofte er lidt billigere end fysisk terapi, er også nemmere at have med at gøre.

Ellers får du og partneren generelt mange af de samme fordele som ved almindelig parterapi – og der er mange!

Ulemper sammenlignet med almindelig parterapi

Det kan nogle gange være svært at få samme forbindelse til parterapeuten, hvis I modtager terapi over video eller igennem et kursus. Det virker, men det er bare ikke helt det samme, som når man sidder i et rum og har en tilstedeværelse. Man skal ofte tage det lidt mere alvorligt og man skal være i stand til at koncentrere sig og tage ansvar.

Samtidig er der måske lidt færre muligheder til rådighed. Som udgangspunkt tilbyder de fleste parterapeuter stadig deres terapi på den almindelige måde. Det kan altså tage lidt tid, inden I finder en terapeut, som rent faktisk tilbyder online parterapi og som passer godt til jeres behov.

Prøv et gratis kursus

Det er som sagt muligt at prøve et helt gratis kursus. Verdens bedste parforhold er lige nu det bedste kursus for par i Danmark, og det kan være en rigtig god introduktion til parterapi. Der er også enkelte andre kurser, som kunne være relevante. Nogle par får løst mange af deres problemer ved at følge et online kursus. For størstedelen er det dog en introduktion, som giver viden og tryghed nok til at gå videre med reelle sessioner. Et gratis kursus kan altså være rigtigt godt, men det fungerer allerbedst, når det kombineres med personlige samtaler.

Online sessioner med en terapeut

Hvis du og din partner gerne vil have personlig terapi og gode råd, mens I stadig er derhjemme, så find en god terapeut som tilbyder parterapi online. Det kan have rigtigt gode effekter for forholdet, og husk på at parterapi er for alle typer af par. Både jer som ønsker at kommunikere lidt bedre, men også for jer som har specifikke problemer I gerne vil have løst. Parforholdet er en af de vigtigste ting i de fleste menneskers liv, så det er et område, der er værd at fokusere på.