Kaninbure

Kaninbure

Kaninbure skal der til – hvis du har en lille kanin derhjemme. Men at købe et kaninbur er ikke altid det nemmeste. Der er faktisk flere ting, der skal tages stilling til, inden du køber et.

Dette skal du kigge efter

Størrelse

Størrelsen på dit kaninbur er vigtigt. Det er det fordi, at din kanin vil komme til at bruge meget tid derinde. F.eks vil den både sove, spise, gå på toilet og lege derinde. Der skal derfor være nok plads til, at den kan alle ovenstående ting. Ifølge Dyrenes Beskyttelse skal dit kaninbur være minimum 80 x 120 cm. Så dette er afgørende og ideelt at starte med at kigge efter.

Materiale

Kaniner elsker at gnave i ting, så når du køber dit kaninbur, skal du sikre, at materialet kan holde til at blive bidt i. Men udover at kunne holde til at blive bidt i, skal du sikre, at materialet ikke indeholder noget, som din kanin kan blive syg af. Dette er meget usædvanligt, hvis du køber hjemme i Danmark, da der er nogle retningslinjer for, hvad sådanne materiale må indeholde. 

Kaninbur til kanin

Indretning
Som nævnt tidligere, så laver din kanin alt inde i buret. Der skal derfor gerne være plads til, at det kan indrettes, så din kanin kan det hele derinde. 

Der skal blandt andet være plads til madskåle og drikkeflasker. Udover det, skal der være steder, som den kan gemme sig i. Der skal være plads til leg i form af ting der kan bides i og skubbes til. 

Et perfekt bur

Et godt bur indeholder en masse underholdning. En kanin som ikke bliver stimuleret, men i stedet ender med at kede sig, kan blive destruktiv og tilpas. Sørg derfor for altid at have lidt legetøj og ting hvor der skal arbejdes for, for at få godbidder. Så har du en kanin med et sundt velvære.