Vægdrivhuse er storbyernes svar på et drivhus

Der er stigende interesse for krydderurter, grøntsager og andre planter i Danmark. Det fører til, at rigtig mange vælger at dyrke deres egne planter. De går rigtig meget op i det og følger aktivt deres vægt. Det er dog ikke alle, der har den mulighed. Der er mange i storbyerne, der simpelthen ikke har pladsen eller mulighed for at have et drivhus, da de bor i en lejlighed eller lignende. Læs med her og lær meget om krydderurter og andre planter

Stor interesse for friske planter i Danmark

Der er som sagt stigende interesse for selv at dyrke krydderurter og andre planter i Danmark. Det er der forskellige grunde til. Først og fremmest er det bare hyggeligt at gå og holde øje med sine planter. Så skal man lige huske og vande dem hver anden dag og holde øje med, at de har det godt. Derudover kan det også være rigtig dejligt altid at have fx friske krydderurter stående. Hvis man står midt i madlavningen og lige skal bruge en lille smule basilikum eller en anden krydderurte, kan det være rigtig dejligt, at man blot lige kan hente det i sin krydderhave. Man kan altså også sige, at det man kan spare penge med krydderurteplanter i længden. Det kan godt være, at man skal købe frøene, men de kan ofte købes for under 5 kroner, også har man en krydderurte, der kan holde i flere måneder. Skal man købe en enkelt frisk krydderurte i et supermarked, koster det nemt omkring 15 kroner.

Vægdrivhuse gør det muligt for folk i storbyerne at have et drivhus

Det er som sagt ikke alle, der har mulighed for at have drivhus. Det er især folk i storbyerne, hvor rigtig mange bor i lejligheder eller lignende, hvor der simpelthen ikke er plads til at have et drivhus. Her er der heldigvis en simpel løsning, som er vægdrivhuse. Vægdrivhuse er små drivhuse, som man kan have indenfor. Vægdrivhuse gør det altså, at gro og passe friske planter – også hvis man bor i en lejlighed i storbyen. Det kan godt være, at de ikke er helt ligeså store som de udendørs drivhuse. Men det er altså et ganske fint alternativ, hvor man sagtens kan have mange forskellige krydderurter eller andre planter stående. 

3 grunde til at købe vægdrivhuse: 

  • Gør det muligt at have planter i storbyerne
  • Plant selv fx krydderurter
  • Giver et grønt look