Padel tennis regler – Det skal du vide

En ny sport kan være overvældende at lære. Alt er nyt og lige så er reglerne, der skal huskes og læres uden ad. Men padel tennis regler behøver slet ikke at være så komplicerede. Tag et skridt ad gangen og lær dem løbende når du spiller. Så husker du dem både bedre, og du får lidt ind løbende.

Disse regler skal du vide

Pointsystem

Point i padel er lidt ligesom tennis. Pointene er 15, 30, 40 og game. Når man rammer 40 er man deuce. Opnår man deuce, skal man vinde med to point for at vinde. Vinder du første point, har du advantage. Vinder din modstander det andet point, er i deuce igen.

Den der først vinder 6 partier med minimum 2 mere end sin modstander vinder, f.eks. 6-4.

Spillernes position

Der er en spiller på hver side af nettet – en på hver sin banedel. Starter du med at serve, skal du starte bag servelinjen på din side.
Din modstander må være på hele sin banehalvdel.

Sideskift

Man bytter side efter hver ulige sæt. 1,3,5,7 osv.

Valg af ende

Til hver kamp afgøres det med møntkast, hvem der får lov at vælge først. De muligheder der er, er: Vælge banehalvdel eller bestemme hvem der skal serve/modtage.
Det vil sige, at vælger du en banehalvdel, så vil din modstander få lov at bestemme, om han/hun vil starte med at serve. Vælger du at skulle vælge, hvem der skal serve/modtage, får din modstander lov at vælge banehalvdel.

Al begyndelse er svær

Al begyndelse er svær, og det gør sig også gældende her. Læser du hele reglementet på én gang, kan det hele godt virke uoverskueligt og som om du aldrig får det lært. Men som sagt tidligere, så snak med en der kan reglerne, spil med personen og lær derfra. Så skal du med tiden nok få de padel tennis regler ind på rygraden.